top of page

Seniorboende Uppsala

Bo Aktivts seniorboenden i Uppsala

Bo Aktivts seniorboenden i Uppsala är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Uppsala bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Uppsala är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende I Uppsala

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Uppsala

Lägenheterna i Uppsala byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Uppsala. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Uppsala har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela Uppsala känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet.  Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Uppsala

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

DSCF2079.jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Uppsala har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Uppsala ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Uppsala

Uppsala är en stad i Sverige, belägen cirka 70 kilometer norr om Stockholm. Det är Sveriges fjärde största stad och är residensstad för Uppsala län. Staden är känd för sin rika historia, vackra arkitektur och kulturella sevärdheter. Här finns Sveriges äldsta universitet, Uppsala universitet, som grundades 1477.

 

Staden är också hem till flera viktiga kulturella institutioner, som Uppsala domkyrka, Uppsala slott och Uppsala konstmuseum. Förutom sina kulturella sevärdheter är Uppsala en centrum för forskning och innovation, med många teknik- och bioteknikföretag belägna i staden.

Uppsala har också en rik natur och är omgiven av stora skogs- och sjöområden. I staden finns också flera parker och grönområden, såsom Botaniska trädgården och Skoklosters slottsträdgård.

 

Uppsala är en av Sveriges mest kulturintensiva städer och här finns många musik- och teaterföreställningar, samt en mängd olika restauranger och caféer att besöka. Staden har också ett rikt utbud av shoppingmöjligheter, med både stora köpcentrum och många unika butiker. Uppsala har också en stark fotbolls- och ishockeykultur, med klubbar som Uppsala Fotbollsförening och Uppsala Löwen.

https://goo.gl/maps/4GwE9KgdcPCnSKFv7

uppsala.png
bottom of page