top of page

Seniorboende Stockholm

Bo Aktivts seniorboenden i Stockholm

Bo Aktivts seniorboenden i Stockholm är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Stockholm bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Stockholm är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende I Stockholm

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Stockholm

Lägenheterna i Stockholm byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Stockholm. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”.

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Stockholm har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela  Stockholm känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet. Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Stockholm

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

Mölnlycke_interior_garden_test_view01_0001.RGB_color.0002_(1).jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Stockholm har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Stockholm ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och den största staden i landet. Staden sträcker sig över 14 öar som är sammanlänkade av broar och tunnlar, och är belägen vid kusten av Östersjön. Stockholm har en befolkning på cirka 1,5 miljoner invånare i storstadsområdet och är känt för sin vackra skärgård, välbevarade gamla stadskärna och hög levnadsstandard.

Stockholm grundades på 1200-talet och har en rik historia. Gamla stan, den äldsta delen av staden, är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa och har många smala kullerstensgator, torg och historiska byggnader som Storkyrkan, Kungliga slottet och Riddarhuset.

Stockholm är också känt för sin kultur, konst och design. Staden har många museum, inklusive Nationalmuseum, Moderna museet och Fotografiska museet, samt kända konstutställningar som Stockholm Art Week. Stockholm har också ett blomstrande musik- och nattliv med många klubbar och musikscener som lockar både lokala och internationella artister.

Stockholm är en global stad och ett viktigt centrum för ekonomi, teknik och innovation. Staden är hem för många stora företag, inklusive Ericsson, H&M och Spotify. Stockholm är också en av de snabbast växande tech-hubarna i världen, med många startups och teknikföretag som etablerar sig i staden.

Stockholm har ett välutvecklat kollektivtrafiksystem, som inkluderar tunnelbana, bussar, spårvagnar och pendeltåg, vilket gör det enkelt att ta sig runt i staden och dess omgivningar. Staden är också känd för att vara cykelvänlig, med många cykelvägar och uthyrningssystem för cyklar.

https://goo.gl/maps/Dfi9vhPZdrhdqevC9

stockholm.png
bottom of page