top of page

Seniorboende Göteborg

Bo Aktivts seniorboenden i Göteborg

Bo Aktivts seniorboenden i Göteborg är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Göteborg bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Göteborg är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende I Göteborg

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Göteborg

Lägenheterna i Göteborg byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Göteborg. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”.

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Göteborg har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela Göteborg känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet.  Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Göteborg

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

Mölnlycke_interior_garden_test_view01_0001.RGB_color.0002_(1).jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Göteborg har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Göteborg ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Götebrog

Göteborg är en stad belägen vid Västkusten i Sverige. Det är Sveriges näst största stad med en befolkning på ungefär 600 000 människor. Göteborg är känt för sin vackra arkitektur, livliga kultur och rika historia. Det är också en viktig transportcentral, med en mycket trafikerad hamn och en internationell flygplats.

 

Staden är hem för flera universitet och en mängd kulturella institutioner, inklusive teatrar, museer och gallerier. Göteborg är en populär turistdestination med ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter, inklusive utomhusaktiviteter, shopping och matupplevelser.

Göteborg är också känt för sin närhet till naturen och har många vackra parker och grönområden att utforska. Staden ligger vid Göta älv, en flod som mynnar ut i Kattegatt, och erbjuder en mängd vattenrelaterade aktiviteter, inklusive båtturer och fiske. Göteborg har också en livlig musik- och konstscen, med många konserter, festivaler och utställningar att besöka under året.

 

Staden är också känd för sin goda mat och har en mängd restauranger som serverar allt från traditionell svensk mat till internationella rätter. I Göteborg finns också en mängd butiker och affärer att besöka, inklusive många som säljer unika, handgjorda produkter.

https://goo.gl/maps/4ryy5ii4X8qug5ybA

gbg_logo.png
bottom of page