top of page
Sök
  • ulf9162

Sveriges mest unika seniorboenden för 55+

BO AKTIVTS SENIORBOENDEN är nya koncept på den svenska marknaden – ett boende med allt du kan tänkas behöva – och lite till...

Våra koncept Bo Aktivt och BonTop baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten bygger på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har. Visionen är att skapa Sveriges mest unika boenden för 55+ med en boendeupplevelse utöver det vanliga.

Vad innebär BonTop och Bo Aktivt?

I dagsläget finns två färdigutvecklade koncept, BonTop och Bo Aktivt. Boendena byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende ett helt nytt sätt att leva. I både Bo Aktivt och BonTop finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas, ta ett glas vin och umgås med sina grannar när man själv vill. Genom våra faciliteter skapar vi en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt kommer det också att finnas en stor fest-/ klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT-teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.


‘’Vi som arbetar som sjukgymnaster hjälper dig med undersökning, utvärdering och olika behandlingsmetoder vid sjukdom, skada eller funktionsstörning. Den fysio- terapeutiska inrikt- ningen kan bestå av träning av styrka, uthållighet, koordina- tion, balans, stabilitet eller ökad rörlighet”

-Moa Eliasson OM-Fysiorehab
Bontops koncept

BonTop är en grönskande oas mitt i staden. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad som blandar boende och handel.


Sveriges första BonTop har byggts i Mölnlycke – ett unikt centrumboende med allt inom räckhåll; vårdcentral, optiker, apotek, systembolag, banker, mataffärer, blomsterhandel, inredningsbutiker, klädaffärer, frisörer, restauranger, caféer och torghandel direkt utanför dör- ren. BonTop i Mölnlycke har en tomt på 3 000 m2 och huset har byggts ända ut till tomtgränsen. Under huset finns parkeringsgarage, lägenhetsförråd och tekniska utrymmen. Gatuplanet har en butikslokal på 2 000 m2 och 40 p-platser under tak, denna del är en enskild fastighet och såld till Lidl.


Fem meter upp ovanpå butikslokalen kommer den första bostadsvåningen och den inglasade vinterträdgården. Trädgården har en yta på totalt 1 100 m2 och är övertäckt med ett glastak på 800 m2. I trädgården finns det ett flertal sittplatser, umgängesytor, en boulebana och promenadstråk.


I anslutning till trädgården ligger wellnessavdelningen med en pool på 5 x 12 m, kallvattenpool, bastu, ångbastu, gym och behandlingsrum.


På den översta våningen har vi placerat en gemensam festlokal – en klubblokal/IT-café – kan vi kalla det och i källaren ett hobbyrum. I festlokalen kan man ha en matlagningskurs, pubkväll, titta på film eller ha sitt 70-årskalas. Man kan även boka en gästlägenhet som då får ersätta det egna gästrummet.


Alla lägenheter är genomgående med en balkong och en liten uteplats mot vinterträdgården. Tillträde till lä- genheterna sker via entrébalkonger. Lägenheterna har ett – fyra rum och kök och boytan är cirka 40 – 100 m2.


Bontop har:

• ca 90 bostadsrättslägenheter 40–100 m2 • 4 våningar

• garage/förråd under mark

• parkeringsplats till alla lägenheter

• inglasad vinterträdgård 1 100 m2

• gemensam festlokal

• gästlägenhet

• rullstolsförråd

• wellnessavdelning med pool, bastu,gym och behandlingsrum

• verksamhetslokaler i gatuplan.


Bo Aktivts Koncept

Bo Aktivt är ett koncept lämpat för områden strax utanför citykärnan.


Utformningen av en Bo Aktivt är flexibel, de olika lägenhetsmodulerna kan flyttas i både sid och djupled för att anpassas till tomter med varierande förutsättningar.


En Bo Aktivt har en stor inglasad vinterträdgård på 850 m2 med sittgrupper, planteringar, boulebana och hårdgjorda gångbanor. I trädgården finns också en wellnessavdelning med en pool 4 x 10 m, bastu, gym och ett behandlingsrum. Ovan wellnessavdelningen är den gemensamma festlokalen placerad där man kan ha aktiviteter som en matlagningskurs, pubkväll, titta på film eller ha sitt 70-årskalas. Man kan även i detta koncept boka en gästlägenhet som då får ersätta det egna gästrummet.


Det finns också utvändiga trädgårdar, en mer kontemplativ japaninspirerad trädgård samt en köksträdgård. Tanken är att det ska finnas möjlighet till lite enkel od- ling som ger villakänsla. Utanför den inglasade trädgården finns en stor terrass – en plats där du har tillgång till både rofyllda rum för egen tid och aktiva rum för gemenskap.

Kunderbjudandet

Bo Aktivt AB i Sverige baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder: enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av. Livet i en Bo Aktivt eller BonTop ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där vi erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Ekonomisk och teknisk förvaltning hanteras av externa aktörer.


Gemenskap och sociala mötesplatser

Bristen på gemenskap är en hotande folksjukdom. Ensamheten botas samma dag som man flyttar in. Vi vill skapa möjligheter för dem som vill träffa andra och öka den sociala aspekten i sitt vardagliga liv. En trivselgrupp kan anordna aktiviteter som till exempel klubbaftnar, bouleturnering, litteraturcirklar, stickkafé och gymnastik. Det finns ingen gräns för möjliga aktiviteter i den gemen- samma trädgården. Ingen behöver sitta ensam.


Trygghet - En social trygghet

De som flyttar till oss har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Det är viktigt att de känner trygghet vid den stora affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker vi åtgärda det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. När du känner dina grannar innebär det också en fin social trygghet.


Välmående - En aktiv och hälsosam livsstil

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av vårt wellnesscenter med pool, bastu och gym eller bara strosa runt. Det är som att gå på spa fast du har det hemmavid. Perfekt för att varva ner och koppla av precis när man själv behöver det.


Målgrupp

Vi vill vara ett alternativ för dem som vill flytta från sin villa eller lägenhet till en mer lättskött lägenhet och som söker gemenskap och trygghet i vardagen och som vill ha ett aktivt socialt liv. Man behöver inte den stora villan längre. Våra koncept är 55+ boenden och har skapats med individens behov i fo- kus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap.


Bo Aktivt Särö Village

Bo Aktivt Särö Village är ett kommande projekt som är under utveckling. På tomten i Skörvalla, Särö, i Kungsbacka kommun avser vi att bygga ett projekt med tvåvåningshus, inglasad vinterträdgård och en fristående byggnad för gemenskap och wellness. Läs mer om Bo Aktivt Särö Village Seniorboende här.
18 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page