top of page

Seniorboende Solna

Bo Aktivts seniorboenden i Solna

Bo Aktivts seniorboenden i Solna är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Solna bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Solna är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende I Solna

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Solna

Lägenheterna i Solna byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Solna. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”.

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Solna har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela Solna känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet.  Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Solna

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

Mölnlycke_interior_garden_test_view01_0001.RGB_color.0002_(1).jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Solna har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Solna ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Solna

Solna är en kommun belägen i Stockholms län i östra Sverige. Kommunen gränsar till Stockholms stad i söder, Sundbybergs kommun i väster, Järfälla kommun i norr och Danderyds kommun i öster. Solna har en yta på 19,30 kvadratkilometer och en befolkning på cirka 79 000 invånare.

Solna är mest känt för att vara hem för Friends Arena, en av Sveriges största arenor som är värd för stora sportevenemang och konserter. Solna är också hem till Karolinska Institutet, en av världens ledande medicinska universitet, samt Karolinska universitetssjukhuset. Både Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset är belägna i Solna Science Park, ett område som har utvecklats för att främja innovation och samarbete mellan företag och forskningsinstitut.

Solna har också flera parker och grönområden, inklusive Hagaparken, en stor park som har varit en kunglig egendom sedan 1787. Parken innehåller flera sjöar, inklusive Brunnsviken, som är ett populärt rekreationsområde för boende i Solna och Stockholm. Andra populära sevärdheter i Solna inkluderar Ulriksdals slott, som byggdes på 1600-talet och är omgivet av en vacker park.

Solna har också ett välutvecklat transportsystem med flera tåg- och tunnelbanestationer som gör det enkelt att ta sig till och från kommunen. Dess närhet till Stockholm gör Solna till en populär plats att bo för dem som vill vara nära stadens centrum men ändå njuta av mer lugna och avkopplande omgivningar.

Sammanfattningsvis är Solna en kommun som är rik på historia, innovation och grönområden. Med stora arenor, världsledande medicinska institutioner och vackra parker har Solna mycket att erbjuda både boende och besökare.

https://goo.gl/maps/mZimBh5bodwVvufD9

Solna.png
bottom of page