top of page

Seniorboende Malmö

Bo Aktivts seniorboenden i Malmö

Bo Aktivts seniorboenden i Malmö är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Malmö bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Malmö är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende I Malmö

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Malmö

Lägenheterna i Malmö byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Malmö. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”.

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Malmö har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela Malmö känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet.  Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Malmö

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

Mölnlycke trädgård komprimerad (1).jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Malmö har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Malmö ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Malmö

Malmö är en stad i Sverige, belägen i sydvästra delen av landet. Det är Sveriges tredje största stad och är residensstad för Malmö kommun. Malmö är känd för sin mångfald och livliga kultur, med många invandrare och internationella studenter som bor i staden. Staden har en lång historia, med spår av mänsklig bosättning som går tillbaka till stenåldern. Idag är Malmö en modern och cosmopolitisk stad med en mängd kulturella sevärdheter, inklusive museer, gallerier, teatrar och musikställen.

 

Staden är också hem till flera parker och grönområden, samt en mängd stränder längs Öresundskusten. Förutom sina kulturella och rekreationsmöjligheter är Malmö en centrum för innovation och entreprenörskap, med en stark startup-scen och många stora företag som har sina verksamheter i staden.

Malmö har också ett rikt utbud av restauranger och caféer, med mat från olika delar av världen. Staden är känd för sin goda matkultur och har varit hem för många kända kockar och matprofiler. Malmö har också en stark fotbolls tradition, med klubben Malmö FF som spelar i Allsvenskan, den högsta divisionen i svensk fotboll. Staden har också ett aktivt musikliv, med många musikföreningar och evenemang att besöka. Malmö är en av de mest besökta städerna i Sverige och lockar varje år många turister från både Sverige och utlandet.

https://goo.gl/maps/5phTtmcx1hSa3Grs7

malmo_logo.png
bottom of page