top of page

Seniorboende Linköping

Bo Aktivts seniorboenden i Linköping

Bo Aktivts seniorboenden i Linköping är nya koncept som är på väg in på den svenska marknaden. De kallar sina båda koncept för Bo Aktivt respektive BonTop vilka baseras på ett boende med möjligheter till aktiviteter och gemenskap. Boendekoncepten i Linköping bygger enligt utvecklaren på de behov, förutsättningar, drömmar och önskningar som den moderna människan har.

 

Bo Aktivt i Sverige ingår i koncernen Alhem Fastigheter AB, som är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Deras idé i Linköping är att skapa attraktiva projekt från grunden och att fokusera på långsiktighet och hållbarhet i verksamheten.

Målgrupp för seniorboende i Linköping

Konceptet med 55+ boenden har skapats med individens behov i fokus och en viktig del i detta är att maximera möjligheterna till aktivitet och gemenskap. Trots att man flyttar från sin villa till en mindre lägenhet har man fått det rymligare. I det gemensamma sällskapsrummet kan man exempelvis ha sitt 70-årskalas och gästlägenheten gör att man inte behöver ett eget gästrum.

Koncept av seniorboende i Linköping

Lägenheterna i Linköping byggs kring en stor uppvärmd trädgård som erbjuder de boende stora möjligheter till samvaro. I både boendekoncepten finns det en stor vinterträdgård med ett flertal sittgrupper där man året runt kan träffas och umgås med sina grannar när man själv vill. Man skapar en naturlig mötesplats som möjliggör ett mer socialt och aktivt liv än vad som ofta annars är möjligt. I alla projekt finns det en stor fest-/klubblokal, fullt utrustat med kök och modern IT teknik, där allehanda aktiviteter kan ske.

 

BonTop är ett koncept med en grönskande oas mitt i Linköping. Ett unikt boende i form av en urban oas där miljö, hållbarhet och aktivitet är i fokus. En multifunktionell byggnad har utvecklats som blandar boende, handel och ibland även kontor. Namnet kommer av ”building on top of”.

Seniorboendets Trygghet –
En social trygghet

De som flyttar till i seniorboendet i Linköping har troligen bott i samma hus i ganska många år. Då är steget till att flytta därifrån och in till något nytt, ganska stort. Bo Aktivt anser att det är viktigt att kunderna i hela Linköping känner trygghet vid en så stor affär som ett bostadsköp innebär. Ingen ska känna sig otrygg i sitt boende och därför försöker man åtgärda göra det som krävs för att skapa den bästa möjliga miljön. Att lära känna sina grannar ger en fin social trygghet.  Därför lägger företaget stor vikt vid att bygga de sociala nätverken redan från början.

Välmående – En aktiv och hälsosam livsstil i Linköping

Den uppvärmda trädgården med sommar året runt skapar rum för gemenskap, aktivitet och avkoppling på egna villkor. Här kan man hitta sin egen oas. Oavsett årstid så kan de boende spela boule, dra sig tillbaka med en bok i den grönskande trädgården, njuta av wellnesscenter eller bara strosa runt. Gym med möjlighet till personlig träning samt massageterapeuter skapar förutsättningar för ett hälsosamt och välmående liv.

Mölnlycke_interior_garden_test_view01_0001.RGB_color.0002_(1).jpg

Kunderbjudandet

Bo Aktivt baserar sitt kunderbjudande på fyra grunder, enkelhet, gemenskap, trygghet och välmående. De boende i Linköping har ingen trädgård att sköta men ändå en trädgård att njuta av, som kommer att skötas professionellt. Livet i seniorboendet i Linköping ska vara så bekvämt som möjligt. Därför har en helhetslösning skapats där man erbjuder ett brett tjänsteutbud som städning, hälsovård med mera för att göra livet och vardagen lite enklare. Det finns ingen fast personal men företaget ombesörjer tjänster med lokala aktörer för sina kunder.

De samarbetspartner som levererar service innefattar allt från lokala restauranger till friskvård och personlig träning eller exempelvis tillställningar med vinkännare. Tjänstepaketet innebär att om någon exempelvis vill ha massage så kan den personen bara titta se om behandlingsrummet är ledigt och sedan kontakta sin massör och göra upp om tiden och betala direkt. Faciliteter som en kyl för upphämtning av matkassar som handlats på nätet gör hemleveranser av mat enkelt och bekvämt.

Om Linköping

Linköping är en kommun belägen i Östergötlands län i södra Sverige. Kommunen gränsar till flera andra kommuner, inklusive Norrköping, Mjölby och Kinda. Linköping är den sjätte största staden i Sverige med en befolkning på cirka 160 000 invånare.

Linköping är en stad med en rik historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Under medeltiden var Linköping en viktig stad och en av Sveriges största städer. Idag är Linköping en modern stad som är hem för flera stora teknikföretag, inklusive Saab AB, en ledande försvars- och flygindustri, och Sectra AB, ett företag som arbetar med cybersäkerhet och medicinsk teknik.

Linköping är också känt för sin högskola, Linköpings universitet, som är ett av Sveriges största universitet. Universitetet är känt för sin forskning inom många områden, inklusive teknik, medicin och hållbarhet. Universitetet har också ett nära samarbete med näringslivet, vilket har lett till flera teknikföretag som startats i regionen.

Linköping har flera sevärdheter och evenemang som lockar turister och besökare från hela världen. Gamla Linköping är en historisk stadskärna med bevarade byggnader från 1700- och 1800-talen som nu fungerar som ett museum och handelsområde. Linköping har också en vacker domkyrka, Linköpings domkyrka, som är en av de största kyrkorna i Sverige.

Varje år hålls också en av Europas största flygmässor, Linköping Air Show, på Linköpings flygplats. Flygmässan lockar besökare från hela världen och är en unik chans att se en mängd olika flygplan, både gamla och nya.

Linköping är också en stad som värnar om hållbarhet och miljö. Staden arbetar för att minska sin klimatpåverkan genom att främja cykling och kollektivtrafik och genom att satsa på förnybar energi.

https://goo.gl/maps/yP7NuAqfxUMrLaYw6

Linkoping.png
bottom of page